Praktijk Klavertje Vier - Handlezen en Numerologie

Even voorstellen

Mijn naam is Nina Smink-van der Velde. Op 24 juli 1956, ben ik geboren te Den Oever.
Vanuit Den Oever ben ik via een reeks omzwervingen (Amsterdam, Amstelveen, Wijnaldum en Franeker) uiteindelijk in 1993 teruggekeerd in de Noordkop, en wel in Schagen.

Vanaf 2000 volg ik mijn spirituele weg. Ik ben toen begonnen met een Tarotcursus, die veel dingen in mij wakker heeft gemaakt. Vervolgens ben ik in 2001 gestart met Reiki 1 volgens het Usui-systeem. Deze opleiding heb ik in 2004 afgerond met het diploma Reiki Master. Onderweg heb ik in de loop van de jaren verschillende cursussen en opleidingen gevolgd, zoals mandala tekenen, Bach remedies, Numerologie en edelstenentherapie.

In 2006 ben ik begonnen met de vierjarige beroepsopleiding Psychologische Astrologie bij Karen Hamaker-Zondag te Amstelveen (Stichting Achenar). Aansluitend volgde ik de therapeutische belevingsastrologie bij Ludy Hoogeveen (Stichting Achenar).
Bij Ludy heb ik in Veenendaal, tussen 2009 en 2011 ook nog twee verdiepingsjaren astrologie gevolgd. In september 2012 ben ik de driejarige opleiding Jungiaanse Psychologie op basis van C.G. Jung (Stichting Odrerir) gaan volgen, eveneens aan de school van Karen.

En nog was ik niet uitgeleerd: in januari 2016 ben ik gestart met de driejarige opleiding Handlijnkunde bij Ellen Duim te Amsterdam. Deze opleiding heb ik in juli 2018 afgesloten met het examen en bijbehorend diploma.

Ik heb hierdoor een palet aan mogelijkheden, die ik graag op mijn “eigen wijze” met je wil delen.

Ben je geïnteresseerd? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die ik aanbied.